top of page

Het gezicht van Morjoy

Zolang ik mij kan herinneren staat mijn leven in het teken van horeca. Deze passie loopt als een rode draad door mijn leven. Net als velen had ik in mijn studententijd naast mijn studie binnen de accountancy, een bijbaantje als barista en barman in diverse barretjes.

 

Maar in 2014 merkte ik pas echt hoeveel energie ik kreeg als ik mensen een fijne dag kon bezorgen. In dat jaar deed zich een prachtige kans voor die ik met beide handen heb aangegrepen. Maar liefst twee jaar lang vulde ik mijn zomervakantie als manager van een strandbar. Ik genoot ervan om drankjes te serveren met de Griekse zon, zee én strand als het ultieme decor.

​

Ook tijdens mijn reizen in Amerika en Azië liep die rode draad door. Daar heb ik veel nieuwe recepten en combinaties mogen proberen. Heerlijk vind ik het om verrast te worden door nieuwe smaaksensaties en trends. Dat plezier geef ik ook graag mee aan mijn gasten, en daarom is de horeca op mijn lijf geschreven.

In 2019 reisde ik mijn vriendin achterna om haar cultuur beter te kunnen leren kennen en sindsdien woon ik hier in Nederland. Net zoals ik dit tijdens verre reizen doe, heb ik me ook hier in Nederland verdiept in de eet- en drinkgewoontes van de locals. Dat is de reden waarom de horeca me ook in dit land niet loslaat. Gelukkig maar, want nu weet ik precies waar jullie dol op zijn.

 

En zoals dat voor heel veel mensen binnen de horecabranche geldt, heeft de wereldwijde corona-pandemie behoorlijk wat roet in het eten gegooid. Maar ik kijk er liever anders naar, en probeer overal wat positiefs uit te halen. Misschien was de Tuktuk er zonder deze ruimte om na te denken nooit gekomen? Voor mij is de Tuktuk van Morjoy het begin van een horecadroom die uitkomt.

 

Wanneer maken we jouw feest of evenement compleet? Ik kijk uit naar een persoonlijke ontmoeting.

​

Stavros Moraitis

bottom of page